Bestaande klant?

Log in
Linkedin_post_landstede_groep

Landstede Groep vestigt de aandacht op duurzaamheid en kiest Staples Benelux als duurzame leverancier

Oud-Tweede Kamerlid Theo Rietkerk, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Landstede Groep, is bezig een nieuwe koers uit te zetten, die het educatieve gedeelte, de financiën, en de duurzaamheid omvat. Nu de eerste 2 op orde zijn, is het tijd om de duurzaamheid meer op de voorgrond te brengen.

De Landstede Groep is een onderwijsorganisatie die onderwijs verzorgt voor ongeveer 11.000 leerlingen, met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Hun missie is mensen te helpen het leven ten volle en met waarde te leren leven, en ze geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen hetzelfde te doen. 

Duurzame samenwerking

"In onze visie maakt duurzaamheid integraal deel uit van wie we willen zijn: een organisatie die verantwoordelijkheid neemt over zichzelf, anderen, de maatschappij en de aarde," vertelt Rietkerk in een interview met Duurzame Scholen Magazine.

Als leverancier van kantoorbenodigdheden en adviserend partner op het gebied van duurzame oplossingen, past Staples goed bij de visie van Landstede Groep. Sinds 1 mei is onze samenwerking een feit en daar zij wij trots op!

'Maak het Groen' concept

Om de groene doelen van Landstede Groep te bereiken, ontwierpen we eerst het bestelproces dienovereenkomstig, door een groene variant aan te bieden van hun 100 meest gebruikte kantoorartikelen, die gemakkelijk via onze webwinkel besteld kunnen worden. We leveren deze artikelen aan de 49 filialen die samen de Landstede Groep vormen.

Met dit 'Maak het Groen' concept leveren wij een belangrijke bijdrage aan de verwezenlijking van de milieuvriendelijke ambitie van de organisatie. Maar dat niet alleen, wij ondersteunen hun duurzame visie ook in andere opzichten: 

  •  24/7 rapportage van aankopen, met kpi’s van o.a. de duurzaamheidsindex.
  • Verminderde transportstromen door efficiënt inkopen. 
  • Onze samenwerking biedt toegang tot een hoog percentage Social Return On Investment (SRIO): Duurzame inzetbaarheid van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Landstede Groep zegt zelf over onze samenwerking: "De aspecten waaraan wij veel waarde hechten bij Staples zijn onder andere het bestelproces, dat heel duidelijk is; de rapporten, die 24/7 beschikbaar zijn en duurzaamheid aantonen; en de toepassing van groene oplossingen op onze organisatie, zoals het aanbieden van milieuvriendelijke varianten van onze meest gebruikte kantoorbenodigdheden, waardoor wij duurzamer kunnen worden".

We zijn enthousiast over ons partnerschap en geloven dat we samen kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving en een groene toekomst voor iedereen!

Wilt u ook een duurzame stap zetten door uw top 100 kantoorartikelen duurzamer te maken, helemaal groen te gaan of door op een andere manier samen met ons het groene pad te bewandelen?

 Plan vandaag nog een vrijblijvend gesprek, onze specialisten helpen u graag op weg!

Delen via

Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.