Bestaande klant?

Log in

Certificaten en regelgeving

Op deze pagina vindt u een overzicht van de certificeringen van Staples.

ISO-certificeringen

Onze organisatie is sinds 1995 gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm. In 2005 en 2008 werden de certificaten voor ISO 14001 en ISO 45001 toegevoegd. Drie internationaal erkende normen die een kader en een reeks principes bieden die ons helpen om een efficiënte en betrouwbare organisatie te blijven. Door het minimaliseren van fouten en verspilling enerzijds en negatieve impact van onze bedrijfsvoering op het milieu anderzijds, én door te zorgen voor goede en veilige werkomstandigheden, streven we ernaar om onze producten en diensten steeds op de meest effectieve manier te leveren en continu te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, medewerkers en andere stakeholders.


FIRA / Ecovadis

Sinds 2012 werkt Staples samen met FIRA. FIRA faciliteert bedrijven bij het samenstellen van hun MVO-rapport en verifieert de informatie. Dit houdt in dat voor alle duurzaamheidsclaims de onderbouwing moet worden aangereikt, zodat klanten en belangstellenden weten dat de informatie betrouwbaar is. De werkwijze van FIRA sluit nauw aan bij internationale standaarden op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, de Sustainable Development Goals en GRI. Onze MVO-prestaties zijn na de toetsing beoordeeld als Compleet (voormalig Goud) en voor uw gemak overzichtelijk samengevat in de MVO-brochure hiernaast. Een nieuwe MVO-brochure is in de maak en wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

Mede voor onze (internationale) klanten die samenwerken met Ecovadis, een soortgelijke organisatie als FIRA, hebben wij recent onze MVO-prestaties door deze organisatie laten beoordelen. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2022 ook dit certificaat hier gepubliceerd kan worden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een goed bedrijf zijn betekent meer dan alleen omzet en winstmarges. Wij zetten ons in om bewustzijn te verhogen en een positivie bijdrage te leveren aan de samenleving, het millieu, de ethiek, diversiteit en integratie.

Rapport is geverifieerd door FIRA Sustainability


Bekijk het rapport

Carbon Footprint / CO2-Prestatieladder

Staples wil haar steentje bijdragen om verdere verwarming van de aarde tegen te gaan. Daarom wordt al sinds 2011 jaarlijks groene stroom ingekocht en de Carbon Footprint van onze organisatie berekend conform het GHG-protocol. Uiteraard ligt de focus continu op het verlagen van de CO2-uitstoot. Daarnaast kiezen we ervoor om de restuitstoot vrijwillig te compenseren en daarmee te investeren in de realisatie van nieuwe duurzame technologie projecten elders in de wereld. Dat gaat via de aankoop van Verified Carbon Standaard (VCS) credits. De Verified Carbon Standaard geldt als één van de hoogste kwaliteitsstandaarden voor CO2-credits, en wordt ondersteund door het World Economic Forum (WEF) en het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Om dit initiatief nog meer kracht bij te zetten is besloten om voortaan te gaan werken conform de normeisen van de CO2-Prestatieladder. De verwachting is dat we dit certificaat in de eerste helft van 2022 zullen behalen.

Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.