Bestaande klant?

Log in

Back to Work

Terug aan het werk! Of u nu thuis werkt, onderweg bent of op kantoor bent, de oplossingen van Staples Benelux maken het gemakkelijker dan ooit om georganiseerd te blijven. Bekijk onze succesfactoren om uw productiviteit te maximaliseren, waar u ook bent.

Hybride werken de toekomst?

Het hybride werkmodel - een combinatie van kantoor- en thuiswerk - is niet meer weg te denken. Deze verschuiving is het gevolg van de COVID-19 pandemie, die veel bedrijven gedwongen heeft hun werkplekstrategieën te heroverwegen. Maar zelfs als de pandemie afneemt, zijn er veel voordelen aan hybride werken die het op lange termijn populair zullen houden. Daartoe behoren een grotere flexibiliteit, lagere overheadkosten en een grotere pool van potentiële werknemers.

Als gevolg daarvan zal het ontwerp van werkplekken moeten evolueren om aan deze nieuwe manier van werken tegemoet te komen. Kantoorruimten zullen bijvoorbeeld flexibeler moeten zijn, met een grotere nadruk op werkplekken waar mensen kunnen samenwerken. Ook thuiskantoren moeten comfortabel en productief zijn ingericht, met ergonomisch meubilair en genoeg opbergruimte.

Staples Benelux is een erkend specialist in (thuis)werkoplossingen en heeft zich grondig verdiept in hybride werken. Dus in welke sector u ook werkt, wij kunnen u het advies geven dat u nodig hebt. Wij helpen u graag om uw uitdagingen met gemak op te lossen.

Brochure Hybride werken

Alle oplossingen voor het nieuwe werken


Bekijk online

Voordelen van hybride werken

Wij hebben reeds vele voordelen genoemd. Maar wij willen de drie belangrijkste nog eens voor u op een rijtje zetten.

1. Tijdbesparing

Hybride werken bespaart tijd, omdat werknemers minder afgeleid worden door bijvoorbeeld collega's die spontaan binnenvallen voor een praatje. Wij zien ook dat online videogesprekken en -overleg minder tijd kosten en dus efficiënter zijn. Bovendien bespaart thuiswerken veel reistijd.

2. Meer focus

Werknemers hebben meer concentratie omdat ze niet alleen thuis kunnen werken met minder afleiding, maar ook gemakkelijk even van de werkplek weg kunnen lopen. Micro-pauzes van 20 seconden tot een paar minuten waarin u uit het raam staart, rondloopt tijdens een telefoongesprek of met een kop koffie op de bank naar het nieuws kijkt, zorgen voor geestelijke ontspanning. En dat komt rechtstreeks ten goede aan de geestelijke gezondheid en zeker aan de productiviteit.

3. Betere werk - prive balans

Werknemers hebben een beter evenwicht tussen werk en privé-leven, omdat privé-activiteiten thuis kunnen worden gedaan, naast het werk. De hond uitlaten of tussendoor even de was doen zijn heel gezonde bezigheden. Ook kunnen bijvoorbeeld de kinderen op tijd van school worden opgehaald of een boodschap worden gedaan, wat geestelijke rust geeft. Het werk wordt gedaan, maar ook de huishoudelijke taken lopen gesmeerd.

Nadelen van hybride werken

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan hybride werken. Wij zetten er hieronder drie voor u op een rijtje:

1. Verliezen van verbinding

Mensen zijn van nature sociale wezens. Wij hebben regelmatig contact met anderen nodig om ons gelukkig en voldaan te voelen. Wanneer wij thuis werken, kunnen wij ons soms geïsoleerd en afgesneden van de rest van de wereld voelen. Zelfs als u met andere mensen samenwoont, kan het moeilijk zijn om de tijd en de gelegenheid te vinden om contact te maken. Dit kan eenzaamheid, onbegrip en frustratie veroorzaken, omdat dingen niet zo gemakkelijk geuit kunnen worden. Er is een groot verschil tussen fysiek samenzijn in een kamer, of elkaar zien en spreken via een videoverbinding. Wij leven in een "digitale wereld," om zo te zeggen. Dat vergt veel van ons aanpassingsvermogen.

2. Te weinig of teveel werken

Veel mensen vinden het moeilijk om over te stappen naar een nieuwe werksituatie waarin zij de baas zijn over hun eigen werkdag, omdat zij worstelen met betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Sommigen voelen zich schuldig of overbetrokken en verantwoordelijk, willen dat taken goed gedaan worden, of hebben het gevoel dat "alles af moet zijn" aan het eind van de dag. Zij gaan harder werken dan vroeger en worden snel moe of uitgeput. Aan de andere kant zijn er werknemers die zich minder verantwoordelijk of betrokken voelen, wat de productiviteit niet ten goede komt. Bij hybride werk moeten beide situaties in het oog gehouden worden. Het vereist een nieuwe vorm van management.

3. Geen goede werkplek

Het hete hangijzer van de afgelopen twee jaar; een goed uitgerust thuiskantoor. Plotseling moeten werknemers zelf kiezen welk meubilair, welke muis of welk beeldscherm comfortabel werkt of goed voor hen is. Zelfs de juiste manier om al die dingen in te stellen is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen kan thuis zelf voor een goed ingerichte en gezonde werkplek zorgen, en dat kan veel leed en letsel veroorzaken. Gelukkig biedt Staples Benelux hulp.

Wat zijn de succesfactoren bij hybride werken?

Wennen en experimenteren

De meeste bedrijven bevinden zich nog in de gewenningsfase van hybride werken. Werknemers zijn op zoek naar een nieuwe manier van werken, en werkgevers zijn druk bezig om de juiste informatie en goede adviezen binnen te krijgen. Het gaat erom samen te experimenteren en te kijken wat werkt en wat niet.

Duidelijkheid

Een les die bij hybride werken is geleerd, is dat duidelijkheid en afspraken over werktaken heel belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om wat kantoordagen zijn. Of wie wanneer op kantoor werkt en wie wanneer thuis. Teams moeten opnieuw worden ingedeeld qua samenstelling en inhoud.

Evalueren

In de praktijk geven niet alle overeenkomsten onmiddellijk het gewenste resultaat. Daarom is het raadzaam de afspraken regelmatig te evalueren en zo nodig bij te stellen.

Hoe organiseert u hybride werken op kantoor?

Kantoren evolueren en de trend gaat nu in de richting van meer flexibele, wendbare werkomgevingen die aangepast kunnen worden aan de specifieke behoeften van bedrijven en werknemers. Het doel is een omgeving te creëren die zowel de productiviteit als het welzijn ondersteunt.

Hier volgen enkele tips over hoe u uw kantoorruimte kunt inrichten voor hybride werken:

1. Creëer speciale ruimtes op kantoor voor online gesprekken en vergaderingen.

2. Zorg voor voldoende daglicht en ventilatie.

3. Gebruik comfortabel meubilair dat gemakkelijk kan worden herschikt.

4. Introduceer planten om een aangenamere omgeving te scheppen.

5. Verbeter de concentratie door te investeren in een hoofdtelefoons met ruisonderdrukking.

6. Moedig werknemers aan om pauzes te nemen en regelmatig te bewegen.

7. Richt een sociale ruimte in waar de werknemers kunnen ontspannen en tot rust komen.

8. Bied steun en opleiding voor het gebruik van nieuwe technologieën voor hybride werkomstandigheden, waaronder online bellen en vergaderen.

Hoe organiseert u hybride werken thuis?

Het is niet alleen belangrijk om goede afspraken te maken, maar ook om een goed uitgerust thuiskantoor te hebben. De ARBO-regels die vroeger voor kantoren golden, gelden nu ook voor het kantoor aan huis. Werkgevers zijn en blijven verantwoordelijk voor de gezondheid van hun werknemers, inclusief een veilige en gezonde werkplek.

Hier volgen enkele tips om uw thuiskantoor in te richten voor hybride werken:

1. Creëer een eigen werkruimte, hetzij een kamer die uitsluitend voor het werk gebruikt kan worden, hetzij een eigen ruimte in een andere kamer waar u ongestoord kunt werken.

2. Investeer in ergonomisch meubilair en apparatuur.

3. Zorg ervoor dat uw werkruimte goed verlicht en geventileerd is.

4. Neem regelmatig pauzes en rek uw spieren.

5. Blijf gehydrateerd en eet gezonde snacks.

6. Vermijd lange werktijden zonder pauze.

7. Zorg voor een comfortabele en ontspannen omgeving.

8. Houd uw werkruimte opgeruimd en georganiseerd.

Staples ontzorgt, ook bij u thuis

Bij Staples Benelux begrijpen we dat het runnen van een bedrijf geen eenvoudige taak is. Daarom bieden we een breed scala aan producten en diensten die ontworpen zijn om uw werk gemakkelijker en productiever te maken. Van kantoormeubilair en technologie tot papier en inkt, we hebben alles wat u nodig hebt om uw bedrijf soepel te laten draaien. En met onze werk-thuis-oplossingen kunt u verbonden en productief blijven, zelfs als u niet op kantoor bent. Dus of u nu op zoek bent naar een nieuwe bureaustoel, een nieuwe printer, of gewoon advies over wat het beste bij uw bedrijf past, bij ons bent u aan het juiste adres.

Wat kunt u van Staples verwachten?

Staples heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Door actief te luisteren naar onze klanten en de markttrends nauwlettend in de gaten te houden, bieden we de totaaloplossing voor uw organisatie, het MKB en ook de ZZP'er. Wij zorgen ervoor dat u en uw medewerkers verbonden en productief blijven.

Wij helpen u graag met:

- Het opzetten van werkplekken in alle soorten en maten. Volledige service van A tot Z.

- Een betrouwbaar aanspreekpunt voor passend advies. Rechtsom of linksom, Staples regelt alles.

- Levering van hygiëne- en veiligheidsartikelen, plus ondersteuning bij de implementatie van de relevante maatregelen.

De wensen van uw organisatie motiveren ons om hybride werk op de kaart te zetten, nu en in de toekomst. Wij streven ernaar om het zo te laten werken dat het werkt. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze Customer Care specialisten.

Vraag een persoonlijk gesprek aan

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Neem contact op!

Op dit moment zijn er geen Customer Service Advisors beschikbaar, maar wij zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Vul uw naam en telefoonnummer in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen. Een Advisor zal u zo spoedig mogelijk contacten.